21.jpg

Vi har alle – også i idrætslivet – ansvar for at beskytte børn og unge mod seksuelle overgreb. I KIF påtager vi os ansvaret for at beskytte vores børn og unge mod seksuelle overgreb. Vi har et ansvar for at KIF er et sted, hvor trænere, instruktører, børn og unge kan mødes og opleve spænding, glæde og fællesskab, ligesom forældre skal føle tryghed, når de sender deres børn til atletik i KIF.

Lov om børneattester blev vedtaget i Folketinget i 2005. Loven indeholder krav om at indhente børneattester i forbindelse med ansættelse af personale mv. Det spiller ingen rolle om vedkommende træner/instruktør får løn, eller om arbejdet foregår på frivillig basis. For dansk idræt medfører loven, at alle idrætsforeninger, herunder KIF, er forpligtet til at indhente børneattester på alle trænere, instruktører og ledere m.fl., som er i direkte og vedvarende kontakt med børn under 15 år. Dette lovkrav lever vi naturligvis op til i KIF.

Overgreb må ikke finde sted. Men det må heller ikke ske, at klublivet inficeres af mistænksomhed, der forhindrer de mange trænere, instruktører og ledere i at udføre deres primære opgave, nemlig at organisere atletik og formidle glæde og fællesskabsfølelse til de mange børn og unge, som dyrker atletik i KIF.

Sejrsknus og kropslig kontakt: I KIF skal der være plads til både sejrsknus, et klap på skulderen eller en trøstende omfavnelse til det barn, som føler nederlag eller har slået sig. Det er også naturligt, at der er kropslig kontakt i andre situationer. Nogle gange skal et barn have hjælp til at udføre bestemte bevægelser. Andre gange kan der være sikkerhedsmæssige årsager til at en træner griber eller holder om barnet. Frygten for beskyldninger om seksuelle overgreb skal ikke føre til at trænere og instruktører ikke tør røre børnene.

Kropskontakt, der ikke er acceptabel: Smækkys på munden og berøring af skridt og bryster er aldrig acceptabelt.

Omklædning og bad: Trænere af det modsatte køn har ikke adgang til atleternes omklædnings- og baderum.

Kommunikation: Det er ikke tilladt trænere og instruktører at omtale emner af seksuel karakter, kommentere de unges fysiske udvikling mv.

Konkurrencer, træningslejre og ture: KIF tilstræber, at der er minimum to trænere / ledere med på ture, hvor KIF har børn og unge med. Undtagelsesvist kan der forekomme ture, hvor der kun er een træner eller leder med.

Seksuel kontakt: Den seksuelle lavalder i Danmark er 15 år, men det er strafbart at have et seksuelt forhold med en ung under 18 år, som man er træner eller leder for.

Ved mistanke om overgreb: Alle, inkl. forældre, har pligt til at kontakte KIF’s bestyrelse, hvis de hører rygter om overgreb eller selv fornemmer at noget er galt.

Bestyrelsens ansvar: Bestyrelsen har pligt til at tage henvendelser om overgreb - eller mistanke om overgreb – alvorligt. Det er ligeledes bestyrelsens ansvar at der er indhentet børneattest på alle trænere, instruktører og ledere, der har direkte kontakt med børn under15 år, jfr. lov om indhentning af børneattester.

 

KIF’s ”Politik om seksuelle krænkelser” er med stærk inspiration fra Danmarks Idræts-Forbunds politik

 


Seneste nyheder

Seneste begivenheder

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/9/9/kif-atletik.dk/httpd.www/components/com_jevents/libraries/dbmodel.php on line 166
fre 14 jan 18:00 - 23:55
privat arrangement
lør 15 jan 08:00 - 23:55
privat arrangement
lør 15 jan 18:00 - 23:55
privat arrangement

Kalender

Januar 2022
M T O T F L S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Events

Facebook